Yunanistan kapılarını Türk vatandaşlarına açtı

Yunanistan yayınladığı yeni kararlar doğrultusunda Türk vatandaşlarına da ülkeye giriş hakkı tanıdı.

Yunanistan kapılarını Türk vatandaşlarına açtı

Yunanistan Değişim Hareketi’nin (KIN.AL) Batı Trakya milletvekili Burhan Baran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Değerli soydaşlarım; Yunanistan kara, deniz ve hava sınır kapılarını Türk vatandaşlarının sınırlı sayıda (haftalık 1500 kişi) giriş ve çıkışlarına 5 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 06:00 itibariyle açmış bulunuyor. Şu anda vizesi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yunanistan’a giriş çıkış yapabilecek. Aşıları tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş olan TC. Vatandaşları aşı sertifikaları veya aşılanmamış kişiler Rapid veya Pcr testi ile ve Plf formları doldurarak Yunanistan’a gelebileceklerdir” bilgisini verdi.

Yunanistan Sivil Havacılık Servisi, yayınladığı kararlar ile 5 Ağustos 2021 Perşembe günü itibariyle Türk vatandaşlarının ülkeye girişine izin verdi. Karar resmi gazetede yayımlandı.

Yunanistan devleti, Türkiye ile olan kara, deniz ve hava sınır kapılarını Türk vatandaşlarının, haftalık 1500 kişi sınırıyla giriş ve çıkışlarına izin verecek.

AŞI BELGESİ VE PCR TESTİ İSTENECEK

2020 yılı mart ayından itibaren giriş ve çıkışlara izin verilmeyen Yunanistanin Türkiye sınır kapılarından giriş yapacak Türk vatandaşı yolcuların en az 14 gün önce aşılanmış olmaları ve yanlarında aşı belgeleri bulundurmaları veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi bulundurmaları ya da son 2-9 ay içerisinde koronavirüs atlattığına dair belge bulundurmaları gerekiyor. Girişte aşı yaptırmamış kişilere ayrıca duruma göre rapid test yapılabiliyor.

12 yaş ve altındaki çocuklar için ülkeye girişte test zorunluluğu bulunmuyor.