YTÜ’de huzur hakkı kıyağı

YTÜ Teknopark murahhas üyesi seçilen eski rektör Prof. Dr. Bahri Şahin’e aylık 19 bin TL huzur hakkı verildiği iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan 2020 tarihli kararda Teknopark üyelerinin de unutulmadığı görüldü. Üyelere de huzur hakkı olarak aylık 5 bin lira belirlendi.

YTÜ’de huzur hakkı kıyağı

BirGün’den Bilge Sarıhan’ın haberine göre: Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) eski rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’e huzur hakkı adı altında aylık 19 bin liralık kıyak yapıldığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 14 Ağustos 2020’de rektörlük görevi sona eren Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark yönetimine atandı.

Yapılan atamanın ardından ise murahhas üye seçilen Şahin’e aylık 19 bin TL huzur hakkı ödenmesi yönünde karar verildiği öne sürüldü. YTÜ Emek Gençliği Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre 14 Eylül 2020 tarihli kararla Şahin’e yapılan kıyak, tepkiye neden oldu.

Öte yandan Teknopark yönetim kurulunda yer alan isimler de unutulmadı. Kıyaktan nasibini alan üyelerin arasında YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın da olması gözden kaçmadı. Şahin’e geçilen 19 bin TL’lik kıyaktan üyelerin de aylık 5 bin lira ile payına düşeni aldığı öne sürüldü. İddialara göre kıyaktan nasibini alan üyelerin listesi ise şöyle: Tamer Yılmaz, Zeynep Işık, Osman Arslan, Bestami Özkaya, Ümüt Önal ve Mehmet Kalyoncu.

İddiaların yer aldığı kararda, “Yıldız Teknopark şirketindeki bazı iş ve vazifeleri üstlenmesi için yönetim kurulu üyeleri arasından murahhas üye görevlendirmesi ve ücret verilmesi konusu görüşüldü ve kabul edildi” denildi.