Yönetim tarafından tacize, şiddete, mobbinge maruz bırakılan kadın işçi sessiz kalmadığı için işten atıldı

"Kooperatif yönetimin başında olan kişi şiddeti uygulamış çevresi görmüş ve susmuştur. Kooperatif yönetiminde yer alan kişi, Pınar’ı uygunsuz isteklerine cevap vermediği, boyun eğmediği için tehdit etmiş ve işten çıkarmıştır"

Yönetim tarafından tacize, şiddete, mobbinge maruz bırakılan kadın işçi sessiz kalmadığı için işten atıldı

Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, İMKO kooperatif yönetimindeki kişi tarafından tacize uğrayan ve sessiz kalmadığı için işten atılan kadına destek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

İMKO kooperatifte muhasebeci olarak çalışan Pınar adlı kadının yönetimde bulunan şahıs tarafından maruz bırakıldığı taciz, şiddet, mobbing ve işten atmaya Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Açıklamada, “Kooperatif yönetimin başında olan kişi şiddeti uygulamış çevresi görmüş ve susmuştur. Kooperatif yönetiminde yer alan kişi, Pınar’ı uygunsuz isteklerine cevap vermediği, boyun eğmediği için tehdit etmiş ve işten çıkarmıştır” denildi.

Kadınlar, maruz bırakıldığı tacize sessiz kalmayınca işten atılan kadın işçi için, işyerindeki şiddete ve tacize karşı da koruyucu önleyici yükümlülükler sağlayan İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını talep etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Sözleşmesi herkesin, özellikle de kadınların, gerek kamu gerekse özel alanda şiddete maruz kalmaksızın yaşama hakkını yaygınlaştırmak ve korumak için gerekli olan yasal ve diğer tedbirlerin alınmaasını kapsar. İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için biz Bağımsız Körfez Kadınlar Birliği olarak Pınar’ın yanındayız. Pınar’ın davasının takipçisi olacağız. Pınar’ın sesi olacağız.”