Yıldız Teknik Üniversitesi'ne 'yarı zamanlı' Millet Bahçesi

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin tarihi Davutpaşa Kampüsü'ne yapılan Millet Bahçesi'nin yarı zamanlı olarak kullanılacağı ortaya çıktı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'ne 'yarı zamanlı' Millet Bahçesi

İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’ne bağlı tarihi Davutpaşa kampüsüne öğrencilerin derslerinin olmadığı yalnızca hafta sonları açık olacak şekilde Millet Bahçesi yapıldığı belirtildi. Karara üniversite yönetimi ile öğrenciler tepki gösterirken TOKİ Başkanı Ömer Bulut ODTÜ örneğini işaret ederek “Ben Orta Doğu mezunuyum, hafta sonu orada aileler gelip gayet rahat kullanabiliyorlar” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Öğrenciler, rektörlük ve TOKİ arasında büyük bir problem var. Üniversite kampüs alanının içine bir millet bahçesi yapılıyor. Bu durum o okulun özerkliğine ve okulun içindeki öğrencilerin kendi sosyal faaliyetleri için kullanabilecekleri alana farklı anlamlar da yüklenmesine neden oluyor” dedi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise “Hafta içi kullanımı mümkün değil, hafta sonu da orada yine üniversitenin alacağı kararlar doğrultusunda olacak. Öğrencilerimiz için yapılandı ama vatandaşla da paylaştık. Ben Orta Doğu mezunuyum, hafta sonu orada aileler gelip gayet rahat kullanabiliyorlar” yanıtı verdi.