TGC: Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyoruz

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na saldırı gerçekleştirildi.

TGC: Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyoruz

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, arabasına bineceği sırada arkadan gelen 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Emniyette ifade veren Uğuroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu şekilde

“Üyemiz Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu’na Ankara’da kimliği belirsiz bir grubun sopalarıyla saldırdığını, tedavisinin sürdüğünü haber aldık. Bu saldırıyı azmettirenleri ve yapanları kınıyoruz.
Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak üyemiz Orhan Uğuroğlu’na en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ Gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da bugün evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğramıştı.