Yeni Milli Eğitim Bakanı'nın ilk icraati velilere 'IBAN' dağıtmak oldu

MEB’in talimatıyla velilere “İhtiyaç Listesi” adı altında verilen notlara 'IBAN’ eklendi. Okul Aile Birliği’nin verdiği kâğıtlar kayıt yaptırmak için gidenlerin eline tutuşturuluyor.

Yeni Milli Eğitim Bakanı'nın ilk icraati velilere 'IBAN' dağıtmak oldu

Hükümet işin kolayını buldu. Her başı sıkıştığında IBAN vererek işin faturasını vatandaşa yıkma anlayışının son örneğini Milli Eğitim Bakanlığı verdi. Mahmut Özer’e bağlı okullar, Ankara’dan gelen talimat üzerine ailelere “İhtiyaç Listesi” adı altında verdikleri notlara IBAN’ları da ekledi. Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında konuyla ilgili ayrıntılara yer verdi. “Yetkisiz bakan da IBAN veriyor. Hükümet işin kolayını buldu. Sel mi oldu? Ver bir IBAN, okullar mı açılacak? Ver bir IBAN diyen Yarkadaş’ın yazısı şöyle:

“Biliyorsunuz, okullar 6 Eylül’de açılıyor. Bu yıl yüz yüze eğitim yapılacak. Dolayısıyla hazırlıklar da başladı. ‘Hazırlık’ derken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan söz ettiğimi sanmayın… Hazırlığa başlayanlar yine aileler…

YETKİSİZ AMA…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanan ancak TBMM’ye gelip yemin etmediği için ‘resmi’ olarak Bakan ünvanı kazanmayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de AKP’li bakanların izinden gidiyor. Özer de neredeyse tüm hazırlığı ailelere yaptırıyor ve IBAN’cılar kervanına katılıyor!

‘Yetkisiz bakan’ Mahmut Özer’e bağlı okullar, Ankara’dan gelen talimat üzerine ailelere “İhtiyaç Listesi” adı altında verdikleri notlara IBAN’ları da ekledi. Okul Aile Birliği’nin hesap numaralarının yazdığı kâğıtlar, kayıt yaptırmak için gidenlerin eline tutuşturuluyor.

ÇARESİZ BİR ANNE…

Bana bu köşede yayımlanan belgeleri maddi durumu gerçekten çok kötü olan bir anne verdi. Okul yönetimi, herkesten olduğu gibi bu anneden de 2 top A4 fotokopi kâğıdı, 30 adet şeffaf poşet dosya, 3 adet tahta kalemi ve 1 adet bant istemiş. Listeye 100 TL yatırılmasını istedikleri IBAN da eklenmiş… Konuştuğum anne, 4 çocuğu için yatırması gereken 400 TL’yi nasıl temin edeceğini kara kara düşünüyor, elindeki IBAN’a çaresizce bakıyordu.

KAYDA GEÇSİN…

Artık anayasanın hükmü kalmadığı için, ‘’Anayasamızın sosyal devlete vurgu yapan 2. maddesi”nden söz etmenin anlamsız olduğunu da biliyorum. Bu yazıyı ise AKP’nin yönettiği Türkiye’de, 2021 yılının Eylül ayında hala ailelerden para ve malzeme istendiğini kayda geçirmek için yazıyorum.

Zira şu an için elimden başka bir şey gelmiyor!”