Yeni Merkez Bankası Başkanı'ndan Bank Asya ataması

Merkez Bankası’nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu göreve başladıktan sonra ilk atamasını yaptı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı'ndan Bank Asya ataması

Naci Ağbal’ın yerine atanan yeni Merkez Başkanı Şahap Kavcıoğlu göreve geldiği günden sonra ilk atamasını gerçekleştirdi. Kavcıoğlu, Ağbal’ın kızağa çektiği eski Bank Asya uzmanı Doğan Başar’ı yeniden İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü görevine atadı.

Şahap Kavcıoğlu göreve geldikten sonra yapmış olduğu ilk icraatının eski Başkan Naci Ağbal’ın göreve getirdiği İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hüseyin Aktay’ı görevden aldı. Kavcıoğlu, Aktay’ın yerine Ağbal’ın kızağa çektiği Doğan Başar’ı yeniden atadı. Başar’ın geçmişte FETÖ’ye ait Bank Asya’da kariyer planlama ve işe alım uzmanı olarak görev yaptığı öğrenildi.

Piyasalara dönük bir hamle yapmayan Kavcıoğlu ilk iş olarak Ağbal’ın görevden alıp kızak görev olan danışmanlığa çektiği İnsan Kaynakları Genel Müdürü Doğan Başar’ı yeniden atadı.

FETÖ İDDİASI

Sözcü’nün haberine göre, Doğan Başar, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne ilk olarak 2020 Ocak ayında, dönemin Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal tarafından atandı. Eski genel müdür Sinan Binbir’in yerine yapılan bu sürpriz atamayla birlikte Başar’ın geçmişte FETÖ’ye ait Bank Asya’da Kariyer Planlama ve İşe Alım Uzmanı olarak çalıştığı bilgisi gündeme gelmişti.

İŞE ALMA UZMANI OLARAK ÇALIŞIYORDU

Doğan Başar’ın çeşitli üniversitelerde Bank Asya’nın öğrencilere sunduğu kariyer fırsatlarını anlattığı ve “etkili CV hazırlama yöntemleri” ile “öğrencilerin iş başvurusu ve mülakat süreçlerinin verimliliği” konularında konferanslar verdiği öğrenildi.

Yalova Üniversitesi, Doğan Başar’ın 2010 yılında yaptığı sunumu, “Bank Asya Kariyer Planlama ve İşe Alım Uzmanı Doğan Başar’ın özellikle işe alım sürecinin en önemli safhası olan mülakat sürecini, bir öğrencimiz ile birlikte gerçekleştirdiği görüşmeyle, uygulamalı olarak aktarması, yeterli tecrübeye sahip olmayan öğrencilerimiz için yol gösterici oldu” şeklinde duyurmuştu.