Yeni bir parti daha kuruluyor

İYİ Parti'den istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un Ümit Özdağ ile yeni bir parti kurmak için çalışma başlattıkları belirtiliyor.

Yeni bir parti daha kuruluyor

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “İyi Parti ile HDP arasındaki yakınlaşma” olduğu iddiasıyla geçtiğimiz aylarda partisinden istifa etmişti.

Kurucusu olduğu partiden ihraç edilen daha sonra mahkeme kararı ile ihracı bozulan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da partisinin ‘FETÖ’ ve ‘HDP’ politikalarından rahatsız olduğunu belirterek, yeni bir parti sinyalini vermişti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın köşesinde aktardığına göre Koncuk, Ümit Özdağ ile yeni bir siyasi parti kurma hedefinde. Saymaz, bugünkü köşe yazısında iki isimle de yaptığı görüşmeye yer verdi.

Saymaz’ın köşesinin ilgili kısmına göre Özdağ, yakın çevresine “İYİ Parti’de siyaset yapmam mümkün gözükmüyor. İYİ Parti’yi Türk milliyetçilerinin iktidar partisi olarak kurmuştuk. Kutuplaşmalardan birinin parçası haline geldi.” Özdağ, şu günlerde Atatürk milliyetçiliği çizgisinde parti kurmak için hazırlıklarını yapıyor” dedi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk da “Evet partileşmek adına çalışma yapıyoruz. Ciddi sayıda bir kararsız milliyetçi ve Atatürkçü kitle var. Boşluğu doldurmak lazım” ifadelerini kullandı.