Yeni Bakan'ın krizlerle arası iyi: Krizde büyüyen ender firmalardan biri olduk

Nureddin Nebati'nin, Nebbati isimli aile şirketini 2001 krizi ile büyüttüğü ortaya çıktı.

Yeni Bakan'ın krizlerle arası iyi: Krizde büyüyen ender firmalardan biri olduk

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından “görevden affını isteyen” Lütfi Elvan’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Nureddin Nebati’nin Nebbati isimli lüks mağaza zincirinin de sahibi olduğu ve geçmişte yaptığı bir açıklamada da 2001 krizi ile şirketini büyüttüğünü aktardığı ortaya çıktı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı olan Nebati, 1979 yılında kurulan Nebbati isimli aile şirketinin uzun yılları yöneticiliğini yaptı. Şirketin referansları arasında, TÜRGEV ve Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın kurucuları arasında yer aldığı NUN Okulları yer alıyor. Nebati Şirketi’ne ait işletmeler arasında lüks markalar arasında yer alan ve yüzlerce TL’lik kıyafetlerin satıldığı BG Baby, Tyess, Nebbati, BG Store gibi işletmeler bulunuyor.

MAĞAZADA KAZAKLAR 920 TL’DEN SATILIYOR

BG Store’a özel ilgi gösteren Nebati ailesi, bu işletme adı altında tam 110 mağaza açtı. Bu mağazaların 97’si yurt içinde, 13’ü ise yurt dışında faaliyet gösteriyor. Yurt dışındaki mağazalar, Rusya, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Gürcistan, İngiltere, Dubai ve Kuzey Irak’ta bulunuyor. Çocuklara yönelik kıyafetlerin satıldığı BG Store’da tişörtler ortalama 230 TL, ceketler 600 TL, montlar 800 TL, elbiseler 700 TL, kazaklar ise 920 TL’den alıcı buluyor.

‘KRİZDE BÜYÜYEN ENDER FİRMALARDAN BİRİ OLDUK’

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, krizlere dönük açıklamaları ile de tanınıyor. 2006 yılında “Aşiret ağasının çocuğu” sıfatıyla röportaj veren Nureddin Nebati, 2001 yılında yaşanan ve yüzbinlerce yurttaşın işini kaybettiği kriz hakkında, “Krizde büyüyen ender firmalardan biri olduk. Belki de o kriz olmasaydı, bizim mağazacılığa girme şansımız olmayacaktı. Çünkü alışveriş merkezlerinde çok ciddi şekilde mağaza boşalıyordu. Kaliteli çocuk giyimi konusunda da boşluk vardı. Yılda 300 bin adede ulaşan fason üretimimiz var. İki fabrika yüzde 100 kapasite ile bize çalışıyor. Yüzde 100 ithalatla başlamıştık, şimdi İtalya’ya 2 milyon Euroluk ihracat yapıyoruz” açıklamalarına imza attı.