Yazıcıoğlu anmasını eleştiren CHP İlçe Başkanı partiden ihraç edildi

CHP Ankara İl Başkanı’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret etmesinin ardından parti içinde başlayan istifalar partiden ihraç ile devam ediyor.

Yazıcıoğlu anmasını eleştiren CHP İlçe Başkanı partiden ihraç edildi

Geçtiğimiz günlerde BBP’li Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümündemezarını ziyaret eden CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın bu hareketi sonucu parti içerisinde büyük tartışmalar başlamıştı.

PSAKD kurucu başkanı Murat Demir’in istifası ile devam eden tartışmalar CHP Etimesgut İlçe Başkanı Onur Öktem partisinden ihraç edilmesi ile devam ediyor.

Ali Hikmet Akıllı’nın mezar ziyeretinin ardından sosyal medya üzerinden açık mektup yayımlayan Onur Öktem “Ankara İl Başkanı Sayın Ali Hikmet Akıllı örgütümüzün kabul etmeyeceği eylem ve söylemlerle canımızı yakmıştır. Bizler ağzımızdan çıkan sözün esiri oluruz” diyerek İl Başkanı’nı eleştirmişti.

Yazıcıoğlu anmasını eleştiren CHP İlçe Başkanı partiden ihraç edildi

Yayımlanan mektubun ardından olağanüstü toplanan CHP Ankara İl Yönetimi Öktem hakkında ihraç kararı aldı.

Öktem kararın ardından sosyal medya hesabından “Toplantı bitmiş. 29 arkadaşımızdan 28’i görevden alınmamız için oy vermiş. Yine 29 arkadaşımızın 21’i partiden kesin ihracımı istemiş. 35 yaşında olmama rağmen 19 yılımı partime verdim. Ailemden gelen bu kararı sol yanımda aşkla taşırım. Her şeye rağmen GÜLÜMSEYİN” mesajını paylaştı.