YAŞ toplantısı sona erdi: Cübbeli Amiral emekli mi edilecek?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesinin şekilleneceği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi.

YAŞ toplantısı sona erdi: Cübbeli Amiral emekli mi edilecek?

YAŞ toplantısını bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıda, albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları da ele alındı. YAŞ çalışmalarının bir günde tamamlanması öngörülürken, Şura’da alınan kararlar Erdoğan’ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

ŞURA ÜYELERİNDEN ANITKABİR’E ZİYARET

Toplantı öncesi Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan’ın Atatürk mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Heyet, Mozoleye çıkan merdivenin önünde fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak 2021 yılı toplantısı vesilesiyle bir kez daha huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti’ni işaret ettiğin şekilde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgınına rağmen Türkiye, ekonomiden savunmaya, üretimden sağlığa kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dışında icra ettiği başarılarla operasyonlarına, milletimize güven aşılamak suretiyle devam ediyor. Ruhun şad olsun.”

CÜBBELİ AMİRAL GÜNDEMDE

TSK’ya ait araçla gittiği tarikat evinde üniformasının üzerine giydiği cübbe ve sarıklı fotoğrafları ortaya çıkan Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında ne karar verileceği merak konusu… Sarı’nın YAŞ kararıyla emekli edileceği iddiaları son günlerde basına yansımıştı.