Yargıtay, HDP için inceleme başlattı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP ile ilgili inceleme başlattı. HDP’nin "terör eylemlerinin odağı" olduğu tespit edilirse, HDP hakkında kapatma davası açılması gündeme gelebilecek.

Yargıtay, HDP için inceleme başlattı

Partisinin grup toplantısında HDP’yi hedef alan Devlet Bahçeli, ”AYM, HDP’nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse ki başka seçenek yoktur, HDP diye bir partiden söz etmek artık mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP’nin kapatılması acildir, şarttır” demişti.

Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazarak eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da arasında bulunduğu 108 sanıklı Kobani ididanamesinin ekleri ile birlikte gönderilmesini istedi.

NTV’de yer alan habere göre, Kobani soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında olduğu HDP’li 9 milletvekili hakkında fezleke düzenlenmişti. Başsavcılık bu fezlekelerin örneğini de istedi. Başsavcılık kaynakları tüm siyasi partilerin faaliyetlerinin takip edildiğini vurgulayarak, söz konusu belgelerin rutin inceleme kapsamında talep edildiğini bildirdi.

 

 

Siyasi partilerin faliyetlerini izlemekle görevli Başsavcılıkça yapılacak inceleme sonucu, HDP’nin “terör eylemlerinin odağı” olduğu tespit edilirse, HDP hakkında kapatma davası açılması gündeme gelebilecek.