Yaralanan işçilerin sigortasız, tadilatın izinsiz olduğu yurt Süleymancılara aitmiş

Yapılan incelemelerde işçilerin sigortasız çalıştırıldığı, tadilat için de Gümüşhane Belediyesi'ndeki ilgili birimlerden gerekli izinlerin alınmadığı ortaya çıktı.

Yaralanan işçilerin sigortasız, tadilatın izinsiz olduğu yurt Süleymancılara aitmiş

Gümüşhane’de özel bir kız yurdunun dış cephe tadilatı sırasında iskeleden düşerek yaralanan 2 işçinin sigortasız çalıştırıldığı ve tadilat için de belediyeden gerekli izinlerin alınmadığı ortaya çıktı. Yurdun Süleymancılar’a ait olduğu öğrenildi.

Gümüşhane’nin Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki Özel Hacı Afife Tarhan Kız Öğrenci Yurdu’nda yurdun dış cephe tadilatı sırasında çalışan iki işçi dün sabah dengelerini kaybederek, kurulu iskeleden aşağı düşerek yaralanmıştı. Adrese gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu işçiler, ambulansla kaldırıldıkları Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınmıştı.

Olay sırasında yurt yetkilileri ve inşaat görevlileri görüntü almaya çalışan DHA kameramanın üzerine yürüyerek engellemeye çalışmış, kameranın önünü kapatmaya çalışan görevlilerin tehditler savurduğu anlar görüntülere yansımıştı. Tedavilerinin ardından 2 işçi, taburcu edildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, yapılan incelemelerde işçilerin sigortasız çalıştırıldığı, tadilat için de Gümüşhane Belediyesi’ndeki ilgili birimlerden gerekli izinlerin alınmadığı ortaya çıktı.