Yangınları söndüremeyen iktidarın temsilcisi suçu muhalefete attı: Siyasi kundakçılar

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, son günlerde meydana gelen orman yangınları üzerinden muhalefetin ‘kara propaganda yürüttüğünü’ iddia etti.

Yangınları söndüremeyen iktidarın temsilcisi suçu muhalefete attı: Siyasi kundakçılar

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partisinin Arnavutköy İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı ziyareti sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yangınlara yönelik müdahalelerdeki yetersizlikler nedeniyle muhalefetin iktidara yaptığı eleştirilere değinen Kabaktepe, bu tutumun ‘siyasi kundakçılık’ olduğunu öne sürdü.

Kabaktepe, konunun ‘politikaya malzeme edilmemesi’ gerektiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Bir topluluğun başına bir doğal afet geldiği zaman o topluluğun bileşenlerinin, ‘Bu doğal afetin üstesinden nasıl gelebiliriz?’ düşüncesiyle bir araya gelip hareket etmesi gerekir. Bu durum birtakım kişisel hesaplara, siyasal manevralara, politik yönlendirmelere malzeme edilemez. Yangınların söndürülmesine katkı sağlamak yerine politik kariyerperestliğe teslim olup siyasi kundakçılık yapmayın. Bu yangınları siyasi menfaatlerine alet edenlere politik kariyerperest, bu amaçla toplumun arasına fitne tohumu ekenlere de siyasi kundakçı diyoruz. Sorumluluk bilinciyle hareket eden ülkemizin tüm bileşenlerine, siyasi parti temsilcilerine, STK’lara teşekkür ederken bu şuurla hareket etmeyenlere de ‘El insaf’ diyoruz.”