Yandaşlık ayarlı Habertürk: O gün 'FETÖ', bugün 'Pelikan' sildirdi

Sabah yazarı Hilal Kaplan'ı 'FETÖ' üzerinden hedef alan bir sosyal medya paylaşımında bulunan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, saatler sonra bu paylaşımını sildi. Habertürk gazetesi, 2009 yılında da Fethullahçı yapılanmayı hedef aldığı manşetini silmişti.

Yandaşlık ayarlı Habertürk: O gün 'FETÖ', bugün 'Pelikan' sildirdi

Ciner Grubu’na ait Habertürk TV’de 29 Ocak günü yayınlanan “Enine Boyuna” isimli programına, AKP içinde ‘Pelikan’ denilen grubun önde gelen ismi ve Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da telefon bağlantısı ile katılmıştı. Kaplan programda, programın moderatörü Hülya Hökenek, Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Habertürk yazarı Fatih Altaylı ve Habertürk grubunu hedef almıştı.

Hilal Kaplan, “Hülya Hökenek, siz, Öcalan’la Beyrut’ta Fatih Altaylı’yı röportaj yapmaya götüren kişisiniz. Sanıyorum Fatih Altaylı’yla bağlantınız nedeniyle de şu an Habertürk’tesiniz. Bunun üzerinden de halen daha programlarınızda, bu geçmişinizi görmeden insanları… Bu röportajla ne kadar gurur duyduğunuzu söylediğiniz röportajlarınız da var. Siz böyle birisiniz” demişti.

Kaplan, bu sözlerinin ardından moderatör Hökenek’in “teşekkür”leriyle yayından alınmıştı.

Fatih Altaylı ise Hilal Kaplan’a dün akşam (30 Ocak) saatlerinde, sosyal medya hesabından 20 Mart 2009 yılına ait Habertürk gazetesinin manşetiyle cevap verdi. Altaylı, “En güçlü zamanında biz bu manşetleri atarken Taraf’ta fetö kıçı yalayanlarla muhatap olmayacağız elbette” ifadelerini kullandı.

Ancak Altaylı’nın paylaşımının “ömrü” bir sonraki güne bile yetişmedi. Habertürk yazarı, hayli gündem olan paylaşımı daha sonra sildi.

İşte o paylaşım:

O MANŞET NEYDİ?

Altaylı’nın paylaştığı sözkonusu 2009 yılına ait Habertürk gazetesi manşetinde, Fethullahçı yapılanmanın evlerine yapılan operasyondan bahsediliyor. Habertürk’ün söz konusu haberinde “‘F tipi’ astsubayı fişleme itirafları” manşeti atılmıştı.

Ancak Habertürk’ün sahibi olan Ciner Grubu, aynı günün öğle saatlerinde sözkonusu haberi gazetenin internet sitesinden kaldırmıştı. Grup, yine aynı gün “Medyada editoryal hastalıklar” başlığıyla sözkonusu haber nedeniyle Gülen cemaatinden “özür” anlamına gelecek bir metin yayınlamıştı.