Yandaşlar hedef aldı, okul yöneticisi ve öğretmen açığa alındı

İzmir Bayraklı'daki bir ilkokul'da müdür yardımcısı ve bir öğretmen, haklarında AKP'ye yakın medya tarafından ortaya atılan "kapanma kararı alan 4. sınıf öğrencisini okula almadıkları" iddiası üzerine açığa alındı.

Yandaşlar hedef aldı, okul yöneticisi ve öğretmen açığa alındı

AKP’ye yakın yayın organlarında İzmir’deki bir ilkokulda görevli bir öğretmen ile müdür yardımcısının hedef alındığı “İzmir’de 28 Şubat’ı aratmayan tavır: Öğrencinin başını zorla açtırıp okuldan çıkardılar” başlıklı haber yayınlandı.

Habere göre Bayraklı’da bulunan Cemil Atlas İlkokulu’nda, 4. sınıf öğrencisi H.N.H. isimli kız öğrenci, pandemi sebebiyle okullara ara verildiği dönemde “kendi rızasıyla” başörtüsü takmaya başladı. İddiaya göre öğrenci H.N.H, önce öğretmeni tarafından daha sonra da okul müdür yardımcısı tarafından, diğer öğrencilere kötü örnek olacağı gerekçesiyle okula alınmadı.

MEB ‘PEDAGOJİK AÇIYA TERS BULDU

Haber üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iddialar üzerine Bakanlık tarafından inceleme/soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “İddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır. Öğrencimizin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılması durumuna sebebiyet veren ve pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içeren iddialara yönelik başlatılan inceleme/soruşturma süreçleri hassasiyetle sürdürülmektedir” denildi.