Yandaşın gündeminde 'zina' var

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk ‘Zina suçu’ tekrar TCK’ya girer mi başlıklı bir yazı yayımladı.

Yandaşın gündeminde 'zina' var

Yandaş medyanın gazetelerinden  biri olan Albayrak Grubu’na ait Yeni Şafak gazetesi İstanbul Sözleşmesi üzerinden ‘zina’ tekrar suç olabilir diyerek yeni tartışma başlattı.

Gazete yazarlarından Hasan Öztürk bugün yazmış olduğu, “‘Zina suçu’ tekrar TCK’ya girer mi” başlıklı bir yazı yayımladı.

Öztürk yazısında AKP Genel Başkanı Erdoğan ve İbrahim Kalın’ın bazı demeçlerine yer vererek, ‘zina’nın’ tekrar suç sayılması için Adalet Bakanlığı’nın çalışma yaptığını vurguladı.

Öztürk’ün yazısındaki bazı kısımlar ise şu şekilde:

22 Şubat 2018 günü haber sitelerinde şöyle bir haber vardı:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “zina” konusuyla ilgili çalışma yapılması talimatı verdiğini ve Adalet Bakanlığı’nın bu konuda çalışma yürüttüğünü açıkladı.

Bu açıklamadan iki gün önce ise Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtlarken aynen şunları söylemişti:

“… zina konusunda yeniden ele alınmasının çok isabetli olacağının düşüncesindeyim. Bu toplumun manevi değerler noktasında farklı bir konumu var. Biz Avrupa Birliği sürecinde, bu bir özeleştiridir; bu konuda bir yanlışımız oldu. Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle tacizler vs. belki de aynı kapsam içinde değerlendirmemiz lazım” dedi.

Öztürk, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildikten sonra ‘zina’yı’ tekrar suç sayabiliceğini ve Türkiye’de bunun tartışılacağını öne sürdü. Bu düşüncesini ise İstanbul Sözleşmesi ve ‘LGBT Lobisi’ üzerinden dile getirdi. Yazısındaki o kısım ise şu şekilde:

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen Türkiye’de, önümüzdeki günlerde “zinanın suç olarak” tanımlanıp yeniden TCK’ya girip girmeyeceğine yönelik bir tartışmanın başlayacağını düşünüyorum.

Kadına karşı şiddeti önlesin diye imzaladığımız İstanbul Sözleşmesi’ni LGBT lobisi kalkan yapmak isteyince…