Yandaş yazar Selvi: Ekrem İmamoğlu, İstanbul dükalığı ile Kürtlerle, Alevilerle ve ABD ile ittifaklar kuruyor

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki köşesinde muhalefetin olası adaylarını değerlendirirken ''Ekrem İmamoğlu, salt İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gibi hareket etmiyor. İstanbul dükalığı ile Kürtlerle, Alevilerle ve ABD ile ittifaklar kuruyor." diye yazdı.

Yandaş yazar Selvi: Ekrem İmamoğlu, İstanbul dükalığı ile Kürtlerle, Alevilerle ve ABD ile ittifaklar kuruyor

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki köşesinde ”CHP’de cumhurbaşkanlığı rekabeti büyüyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda muhalefetin olası adaylarını değerlendirirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için iddiları öne sürdü: ”Ekrem İmamoğlu, salt İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gibi hareket etmiyor. İstanbul dükalığı ile Kürtlerle, Alevilerle ve ABD ile ittifaklar kuruyor.”

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ekrem İmamoğlu’na kayabileceğini düşünen bir grup ise ‘Kazanacak adayı gösterelim’ diye lobi yapıyor. Kılıçdaroğlu da olmaz İmamoğlu da olmaz diyenler ise Mansur Yavaş ismini ileriye sürmeye hazırlanıyor.

Bir de sağlamcılar var. Onlar ibre kime dönerse onun yanında yer alacaklar.

İMAMOĞLU’NUN ATAKLARI

Ben Ekrem İmamoğlu bitti demeden cumhurbaşkanlığı maçının bitmeyeceğine inananlardanım. İstanbul seçimlerini kazanarak cumhurbaşkanlığı adaylığını kendisine müktesap hak olarak gören Ekrem İmamoğlu, kim ne derse desin kolay pes edeceğe benzemiyor.

İTTİFAK KURUYOR

Ekrem İmamoğlu, salt İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gibi hareket etmiyor. İstanbul dükalığı ile Kürtlerle, Alevilerle ve ABD ile ittifaklar kuruyor.

İmamoğlu, belediye başkanı seçildiğinde ilk ziyaretini kayyum belediye başkanları nedeniyle Batman ve Diyarbakır’a yapmıştı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’la fidan diken İmamoğlu, HDP’ye açılan kapatma davasına da sert tepki göstermişti.”