Yandaş tarihçiden Montrö provokasyonu: Fesih süreci başlayacaktır

Gerici Derin Tarih dergisinin eski Genel Yayın Yönetmeni da Mustafa Armağan Montrö Sözleşmesi ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Yandaş tarihçiden Montrö provokasyonu: Fesih süreci başlayacaktır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un başlatmış olduğu Montrö tartışması gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Emekli amirallerin açıkladıkları bildiri ile git gide alevlenen tartışmaya gerici Derin Tarih dergisinin eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan da katıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Armağan, Montrö’nün fesih sürecinin başlayacağını iddia etti.

Armağan’ın açıklaması şu şekilde:

“Emekli amiraller Montrö’yü de okumamış Madde 28’e göre bal gibi feshedilir Öyle mantıksız bir sözleşme ki, tadilini zorlaştırıyor ama feshine kapıyı sonuna kadar açıyor Madde 28 20 yıl dolunca taraflardan biri FESİH İHBARNAMESİ gönderirse 2 yıl içinde fesholunacaktır diyor.

Madde 28 Öztürkçeye çevireceğim diye bulanıklaştırılmış ama anlaşılabiliyor Süre 20 yıl 20 yıl içinde fesih ihbarnemesi yapılmamışsa sonrasında sona erdirme (fesih) ön-bildirimi (ihbarnamesi) herhangi bir zamanda yapılabilir Fransa’ya yapılacak, o da ilgili taraflara bildirecek

Türkiye Cumhuriyeti de Montrö Sözleşmesinde Akit (imzacı) devletlerden biri olarak 28.maddeye binaen Montrö’nün feshini istediğine dair ihbarnameyi Fransa’ya gönderecek ve Montrö’nün fesih süreci başlayacaktır Bu kadar Önünde bir engel yok Yeter ki çıkarımıza olsun Topunuz Gelin.”

Yandaş tarihçiden Montrö provokasyonu: Fesih süreci başlayacaktırTBMM Başkanı Mustafa Şentop’un başlatmış olduğu Montrö tartışması gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Emekli amirallerin açıkladıkları bildiri ile gitgide alevlenen tartışmaya Derin Tarih dergisinin eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan’da katıldı. Sosyal medya hasabı üzerinden bir açıklama yapan Armağan, Montrö’nün fesih sürecinin başlayacağını iddia etti. MONTRÖ’NÜN FESİH SÜRECİ BAŞLAYACAKTIR Armağan’ın açıklaması şu şekilde: Emekli amiraller Montrö'yü de okumamış Madde 28'e göre bal gibi feshedilir Öyle mantıksız bir sözleşme ki, tadilini zorlaştırıyor ama feshine kapıyı sonuna kadar açıyor Madde 28 20 yıl dolunca taraflardan biri FESİH İHBARNAMESİ gönderirse 2 yıl içinde fesholunacaktır diyor. Madde 28 Öztürkçeye çevireceğim diye bulanıklaştırılmış ama anlaşılabiliyor Süre 20 yıl 20 yıl içinde fesih ihbarnemesi yapılmamışsa sonrasında sona erdirme (fesih) ön-bildirimi (ihbarnamesi) herhangi bir zamanda yapılabilir Fransa'ya yapılacak, o da ilgili taraflara bildirecek Türkiye Cumhuriyeti de Montrö Sözleşmesinde Akit (imzacı) devletlerden biri olarak 28.maddeye binaen Montrö'nün feshini istediğine dair ihbarnameyi Fransa'ya gönderecek ve Montrö'nün fesih süreci başlayacaktır Bu kadar Önünde bir engel yok Yeter ki çıkarımıza olsun Topunuz Gelin.