Yandaş sendikadan sefalet savunması: Önemli olan sadece maddi kazanım değil

AKP'ye yakın Eğitim Bir-Sen'in Malatya 2 No'lu şubesi, sefalet zammına gelen tepkilere "bırakın maddi kazanımları" deyip "maneviyat" vurgusuyla yanıt verdi.

Yandaş sendikadan sefalet savunması: Önemli olan sadece maddi kazanım değil

Hükümet ile Memur-Sen, memur ve emeklilerine verilecek zam oranında 2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 5+enflasyon farkı, ikinci yarısı için de yüzde 7+enflasyon farkı üzerinde anlaştı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yapılan zammı övdü.

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen’in Malatya 2 No’lu Şubesi ise sefalet zammını “maneviyat”lı bir sosyal medya paylaşımı ile aklamaya çalıştı.

“Önemli olan sadece maddi kazanım değildir” denilerek düşük zammın övüldüğü sosyal medya paylaşımında, “Maneviyatını maddiyatla değişen her insan doyumsuzluğun zirvesine koşar. Ancak maddiyatın bir zirvesi yoktur. Bırakın maddi kazanımları ne çabuk unuttuk söz sahibi bile olmadığımız o günleri. O yüzden çok kazançlıyız, hem de çok” ifadeleri yer aldı.

 

AKP güdümlü sendikanın şubesine ait sosyal medya hesabından paylaşılan mesaja birçok yurttaş tepki gösterince, mesaj kaldırıldı.