Yandaş Selvi'den Erkam Yıldırım savunması: Yanında taşıyabileceği kadar maske götürdü

AKP'li Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın uyuşturucu ticareti iddiası tartışmaları devam ediyor.

Yandaş Selvi'den Erkam Yıldırım savunması: Yanında taşıyabileceği kadar maske götürdü

Yandaş Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Erkam Yıldırım tartışmalarını alevlendirecek bir yazı kaleme aldı.

Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya götürdüğünü söylenen ancak gümrükte kaydı olmayan test kiti ve maskelerin yanında taşınacak miktarda olduğunu söyledi.

Binali Yıldırım Sedat Peker’in “Erkam Yıldırım Venezuela’ya uyuşturucu ticareti yapmaya gidiyor” iddiasının ardından ‘test kiti ve maske götüyordu’ demişti.

Ancak gümrük kayıtlarında bu bilgi doğrulanmadı. Venezuela’ya giden test kiti ve maske yok. Selvi bu durumu şöyle ifade etti:

“Bu kez de 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarında Venezuela’ya maske sevkiyatı yapılmadığı gündeme getirildi. Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi. Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya gidiş tarihi doğru çıkmadı. Halil Falyalı’yla ilgili iddiaları ise Falyalı yalanladı. Uyuşturucu iddiası tepki topladı. FETÖ yöntemleriyle Türkiye’ye operasyon çekenlerin üç iddiası doğru çıkmadıktan sonra bu kez gümrük konusu gündeme taşındı.”