Yandaş MÜSİAD'dan hükümetin 'faiz indirimi' politikasına tam destek

TÜSİAD'ın 'Denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir' eleştirisinde bulunduğu hükümetin ekonomi politikasına MÜSİAD'dan tam destek geldi.

Yandaş MÜSİAD'dan hükümetin 'faiz indirimi' politikasına tam destek

TÜSİAD, AKP hükümetinin faiz ve çarpık ekonomi politikaları sonucu Türk lirasında yaşanan tarihi değer kaybı sonrası hükümete ‘evrensel iktisat kurallarına dönülmesi’ çağrısı yaparken, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nden (MÜSİAD) ise iktidara destek geldi. Doların 17’ye euronun 20’ye dayandığı ekonomi politikasını destekleyen MÜSİAD, “Son dönemde makroekonomik temellere dayanmayan suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır” açıklamasıyla hükümeti savundu. Yaşanan krizin ‘aldı’ olduğu iddia edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir” açıklaması yaparak risklere dikkat çeken TÜSİAD’ı “Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin tek göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz” sözleriyle hedef aldı.