VİDEO | Yeni bakan Derya Yanık'ın 'oruç' şovu pes dedirtti!

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına getirilen Derya Yanık, 23 Nisan nedeniyle koltuğu devrettiği 10 yaşında çocuğa "Ramazan nedeniyle ikramda bulunmadıklarını" söyledi.

VİDEO | Yeni bakan Derya Yanık'ın 'oruç' şovu pes dedirtti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına getirilen Derya Yanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bakanlık koltuğunu devlet korumasındaki ilkokul öğrencisi Azad’a (10) devretti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık burada yaptığı açıklamada, “23 Nisan milli iradenin tecelligahı olan Meclisimizin kuruluşunun 101. yılı aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bir bayram. Malum dünyada da örneği yok. Bu da kültürümüzün ve devlet geleneğimizin çocuklara ne kadar kıymet verdiğinin de bir göstergesi.” diye konuştu.

Bakan Yanık daha sonra Azad’a dönerek “Tabi Ramazan olduğu için birşey ikram edemedik. Ramazan’dan sonra aynı evde kaldığı 5 arkadaşıyla birlikte bize misafir olarak gelecek o zaman çikolata ve çay hakkımızı kullanacağız, değil mi Azad?” dedi.

“Çiçeği burnunda” bakan Yanık’ın henüz 10 yaşındaki bir çocuğa dahi oruç tutmakla mükellefmiş gibi muamele yapması ve üstelik bunu da kamuoyu önünde dile getirmesi, gericilik ve din istismarı konusunda seleflerini aratacağı yorumuna yol açtı.