VİDEO | Cuma vaazında hedef Gezi ve Selanik göçmenleri: Şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın...

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, verdiği Cuma vaazında Selanik göçmenlerine yönelik nefret söyleminde bulundu.

VİDEO | Cuma vaazında hedef Gezi ve Selanik göçmenleri: Şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın...

Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, camide verdiği vaazda 2013 Haziran Direnişi üzerinden Yahudiliği ve Selanik göçmenlerini hedef aldı.

Yerel medyada yer alan habere göre Müftü Şaban Soytekinoğlu, bayram tatilinde Karasu’daki yakınlarını ziyarete geldi. Tatilde de, Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii’ne giden Müftü Soytekinoğlu burada kürsüye çıkarak vaaz verdi.

Soytekinoğlu’nun vaazının tepki çeken bölümü, cemaat tarafından cep telefonu ile kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Videoya göre Soytekinoğlu’nun vaazda şu ifadeleri kullandığı duyuluyor:

“…Bir o kadroya bakın. Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Nedir Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Yani Müslüman değil. Onun için bunlar dünyanın neresinde olursa olsun… Şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın. Hatta şunu da söyleyeyim. İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde insanları barındıranlar kimlerdir? Yine Yahudilerdi. Şu an bir şirketin, takımın da başkanı. Dolayısıyla bunlar gücü eline geçirdiği zaman yine aynısını yapar…”