VİDEO | Camide 'kadın' kavgası: Benim gözümde havasın hava!

Pandemide hayatını kaybeden işçiler için Üsküdar'da bir camide "gıyabi cenaze namazı" kılmak isteyenlere "camiye kadın giremez" diyerek tepki gösteren bir grupla bir kadının tartışması sosyal medyada gündem oldu.

VİDEO | Camide 'kadın' kavgası: Benim gözümde havasın hava!

Üsküdar merkezde bulunan Mihrimah Sultan Camii’nde, pandemide hayatını kaybeden işçiler için “gıyabi cenaze namazı” kılmak isteyen bir grup, polis tarafından engellendi. Aralarında kadınların da olduğu 12 kişi, cami avlusunda polis müdahalesiyle gözaltına alındı.

Bu sırada avludaki bir grup da “camiye kadınların giremeyeceğini” söyleyerek namaza tepki gösterdi. Aynı anlarda avluda sözkonusu grupla türbanlı bir kadının yaşadığı tartışmanın görüntüleri ise sosyal medyada gündem oldu.

Görüntülerde, kadınların camide namaz kılamayacağını hadislere dayandırarak iddia eden gruba kadının “Dini buna alet edemezsiniz. Ben ilahiyat mezunuyum, hadisleri sizden daha iyi bildiğime yemin edebilirim” diye yanıt verdiği duyuluyor. Bunun üzerine gruptan bir kişi kadına “Sen istersen 1500 tane ilahiyat bitir, benim gözümde havasın hava!” diye yanıt verirken diğeri de camide gözaltına alınan kadınları işaret edip “Dini alet edenler camiden çıktı” ifadelerini kullanıyor. Görüntü, kadının tepkili sözleriyle tartışma yerinden uzaklaşmasıyla sona eriyor.