Veyis Ateş'e '10 milyon Euro' yetmemiş: Hangi ürünü satmak için bakanlıkla iletişime geçti?

Veyis Ateş’in bu para işini Kemal Memişoğlu ve Şuayip Birinci bilir miydi? Biri İstanbul İl Sağlık Müdürü, diğeri ise Sağlık Bakanı Yardımcısı’ydı. İkisi de Rizeli bir ailedendi. Veyis Ateş’le yakınlıkları kulaklara çalınıyordu."

Veyis Ateş'e '10 milyon Euro' yetmemiş: Hangi ürünü satmak için bakanlıkla iletişime geçti?

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Sağlık Bakanlığı’na Veyis Ateş hakkında sorular yöneltti. Pehlivan, “Veyis Ateş hangi ürünü satmak için bakanlıkla iletişime geçti? Veyis Ateş’in kendisi ya da aracı olduğu firma bu süreçte bakanlıktan para aldı mı?” diye sordu.

Pehlivan, “Veyis Ateş’in ters düştüğü kişi” başlıklı yazısında, “Aradım, açmadı. Mesaj attım, dönmedi. Konuşabilseydim soracaktım: Sağlık Bakanlığı’na neyin karşılığında, ne sattınız? Habertürk spikeri Veyis Ateş’ti yanıt vermeyen” dedi.

Pehlivan, şöyle devam etti: “Halimi gören bir kaynağım ‘Rizelileri ara bence’ dedi. Şifreli konuşmayı seviyordu. Sedat Peker’in Veyis Ateş’e seslendiği şu sözlerini dinletti sonra: “Sağlık Bakanlığı’ndaki hikâyeni anlatmayacağım. Para konusunda biriyle ters düştün ya onun ailesi, benim sevdiğim bir aile. Şimdi seni patlatınca, onu da patlatacağım. Sağlık Bakanlığı’nda sorun yaşadınız ya onunla, parayı sen aldın…” Kaynağım iki isme işaret ediyordu. Acaba, Veyis Ateş’in bu para işini Kemal Memişoğlu ve Şuayip Birinci bilir miydi? Biri İstanbul İl Sağlık Müdürü, diğeri ise Sağlık Bakanı Yardımcısı’ydı. İkisi de Rizeli bir ailedendi. Veyis Ateş’le yakınlıkları kulaklara çalınıyordu.”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu’nu aradığını belirten Pehlivan, ” Tanışıklığını sorduğumda, Veyis Ateş’in programına bir kez katıldığını, söyledi. İddiaları sıraladığımda ise ‘Bakanlığa sormanızda fayda var’ yanıtını verdi” dedi ve ekledi: “Ben de öyle yaptım. Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci’ye ulaştım. Kendisine Veyis Ateş’le ilgili aradığımı söylediğimde “Benim haberim yok” dedi. “Ateş’le tanışıyor musunuz” diye sorduğumda önce “Televizyondan tanıyorum” yanıtını verdi. “Başka şekilde hiç tanışıklığınız olmadı mı” diye ısrar edince, “Bir kez yan yana geldik” iddiasını paylaştı. O buluşmayı da “yılların bürokratı” olmasına bağladı. Sonraki sorum şuydu: Siz hiç Veyis Ateş ile bir para ilişkisi içinde oldunuz mu? “Mümkün değil, komik geliyor bu sorular” cevabını aldım.”

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA SORULAR

Pehlivan, “Bakan Yardımcısı Birinci panik halinde yüzüme telefonu kapamasaydı, daha çok sorum vardı. O da belli ki anlamıştı” dedi.

“Kuşkusuz koca bakanlık bir bakan yardımcısı değildi. İşte bu yüzden, keşke Sağlık Bakanlığı sessizliğini bozup şu sorulara yanıt verse” diyen Pehlivan, bakanlığa şu soruları yöneltti:

  •  “Veyis Ateş hangi ürünü satmak için bakanlıkla iletişime geçti?
  •  Veyis Ateş’in kendisi ya da aracı olduğu firma bu süreçte bakanlıktan para aldı mı?
  •  Veyis Ateş ürün satışı için bakanlıktan hangi üst düzey bürokratlarla görüştü? Veyis Ateş o bürokratlarla neden ters düştü?
  •  Sedat Peker’in “ailesini seviyorum” diye ismini vermediği bakanlıktaki o bürokrat kim?”