Veli Ağbaba'dan adaylık açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak "Bu memleketin başına bürokrasi deneyimi olan, dünyayla konuşabilen birisini başa getireceğiz" dedi.

Veli Ağbaba'dan adaylık açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Aksaray’a bağlı Saratlı beldesinde partisinin belde teşkilat binasının açılışında konuştu.

Ağbaba, yönetime geldiklerinde ilk iş olarak “siyasi etik” yasasını çıkaracaklarını belirterek, “hiç kimsenin siyasetten ve bürokrasiden zenginleşemeyeceğini” ifade etti.

Zenginleşenlerden de hesap soracaklarını belirten Ağbaba, “Bu memlekette fakir, fukara aç yatarken siyasetten zenginleşenlerden hukuk önünde hesap soracağız. Fakir, fukarayı yok ettiler. Sadece doların düşmesiyle övünüyorlar. Mazotun, yemin, gübrenin, etin, unun, ilacın ve temel gıda ürünlerinin fiyatı düştü mü, düşmedi.” diye konuştu.

Ağbaba, Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterecekleri kişiyi de isim vermeden şöyle anlattı:

“Herkesle konuşabilen, toplumun etnik kesiminden, mezhebinden ve inancından dolayı hor görmeyen birini getireceğiz. Ailesinde kirli el sıkmamış ve pisliğe bulaşmamış birisini getireceğiz. Bu memleketin başına bürokrasi deneyimi olan ve boğazından haram lokma geçmemiş tekrar dünyayla konuşabilen birisini başa getireceğiz. Bu, memleketimize bizim namus ve şeref borcumuzdur. Fakirin, fukaranın, üreticini sesinin çıktığı bir düzene hep beraber kavuşacağız.”