Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu: Buradayım ve ayrılmıyorum

Gergerlioğlu, şu an HDP toplantı odasında olduğunu ve AYM'nin kararı çıkana kadar da Meclis'ten ayrılmayacağını söyledi.

Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu: Buradayım ve ayrılmıyorum

Hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği sona erdi.

Gergerlioğlu, “Uyduruk cezalar, karar okumalar milletin verdiği vekilliği, iradeyi elimizden alamaz. Direniyorum, direniyoruz. Gerçek demokrasi nöbetimiz, direnişimiz devam ediyor” ifadeleriyle sosyal medya hesabından görüntülü bir paylaşım yaptı.

Gergerlioğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyim. Ayrılmadım. Dün milletvekilliğim düşürüldü ama ben direniş yolu seçtim. Genel kuruldayım ve daha sonra HDP toplantı odasındayım. Arkadaşlarımla birlikte buradaydık geç saatlere kadar. Daha sonrasında da ben meclisten ayrılmadım ve milletvekili arkadaşlarım da refakat etti ve burada sabahladık” ifadelerini kullandı.

Geceyi geçirdiği koltuğu da gösteren Gergerlioğlu, açıklamanın devamında şunları söyledi:

Ayaktayız. Milletin iradesi için, demokrasi için nöbetteyiz. Çok güçlü bir destek aldık dün. Ulusal ve uluslararası kamuoyu bize çok güçlü bir destek verdi. Ve bu destek de sanırım devam edecek çünkü çok ağır ve haksız bir kararla karşı karşıyayız. Aceleci, afaki ve hasımane bir siyasi karar var karşımızda. Ama biz milletin iradesiyle buraya geldik. Millet bize bu vekilliği verdi, millet alır. Bu yüzden ben millete dayanıyorum ve milletin desteğini bekliyorum. Kesinlikle Anayasa Mahkemesi’nin sonucuna kadar da buradan ayrılmayacağım ve burası bir demokrasi nöbeti yeri olacak.

Bana destek vermek istene tüm kişi, kurum ve kuruluşlar destek verebilir. Buradayım. HDP grup odasındayım. 24 saat buradayım ve ayrılmıyorum. Burayı artık tüm Türkiye’deki hukuksuzluklara karşı bir direniş yer olarak kabul ediyorum.

Arkadaşlarım da tam destek veriyor. Dün partimize yönelik kapatma davası açıldı. Bu demek ki topyekun bir saldırı. Topyekun bir karşı duruş sergilemek durumundayız. Bütün bu vekillikten düşürme, parti kapatma girişimlerinin boş çabalar olduğunu buradan deklare ediyorum ve tüm kamuoyuna sevgi ve saygılarımı iletiyorum.