Valilik mitingi yasaklamıştı: Antalya'da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'den eylem çağrısı

12 Aralık 2021 Pazar günü Antalya'da yapılması planlanan ve Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklanan "Geçinemiyoruz" mitingi için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB eylem çağrısında bulundu.

Valilik mitingi yasaklamıştı: Antalya'da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'den eylem çağrısı

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından 12 Aralık 2021 Pazar günü Antalya’da yapılması planlanan “Geçinemiyoruz” mitingi Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kaymakamlık kararında yasak gerekçesi olarak “Antalya İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlenmek istenen mitingin risk oluşturabileceği değerlendirmesi” gösterildi.

Yasak kararının ardından miting komitesi bir basın açıklaması yaparak “12 Aralık’ta Aydın Kanza Parkı’nda olacağız” dedi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şube binasında yapılan açıklamada konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol şu ifadelere yer verdi:

“Bizler DİSK-KESK-TMMOB ve TTB olarak yaşanan bu kriz karşısında emekçilerin, halkın, hepimizin feryadına bir ses, bir çığlık olmak için 12 Aralık 2021 Pazar günü ‘Geçinemiyoruz. Halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz’ şiarıyla miting yapmaya karar verdik. Bunun için gerekli müracaatımızı Muratpaşa Kaymakamlığına yaptık. Ancak mitingimiz ‘risk oluşturacağı’ gerekçesiyle yasaklanmıştır. Bu risk nedir? İnsanların geçinemiyoruz feryadı kimler için risk yaratmaktadır? Bu feryat ancak sermaye sınıfının uykularını kaçırır, onları riske sokar. Yasak kararıyla anlıyoruz ki mitingi yasaklayanlar sermaye sınıfının uykusunun kaçmasını istemiyor” dedi.

Valiliğin yasaklama kararına karşı ne pahasına olursa olsun 12 Aralık Pazar günü saat 13.00’da yürüyüşün başlangıç noktası olan Aydın Kanza Parkında olunacaklarını vurgulayan kurumlar “Tüm halkımızı bekliyoruz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” çağrısında bulundu.