Validebağ Korusu'nda yapılan çalışmalara durdurma kararı

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu'na ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Validebağ Korusu'nda yapılan çalışmalara durdurma kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanı  Murat Kurum’un 21 Haziran pazartesi günü Üsküdar Validebağ Korusu’nda başlayacağını açıkladığı rehabilitasyon ve düzenleme projesine karşı semt sakinleri nöbet eylemi başlatmıştı.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu’na ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Validebağ Korusu’nun doğal yapısının korunması, yapılaşmaya zemin hazırlanmaması için eylemler, nöbetler sürerken, İstanbul 6. Bölge İdare Mahkemesi’nden bölge sakinlerini sevindirecek karar çıktı. Mahkeme, dava konusu işlemlerin birinci derece doğal sit alanı ilan edilen yere ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararda, “Davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işleminin yürütülmesinin durdurulmasına oy birliği ile karar verildi” denildi.