Vaka sayısındaki artışa bir garip önlem: Kentte marketlerde indirim yasaklandı

Çok yüksek riskli il olarak kırmızı kategoride bulunan Aksaray'da, alınan yeni kararla marketlerdeki indirimler de yasaklandı.

Vaka sayısındaki artışa bir garip önlem: Kentte marketlerde indirim yasaklandı

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ‘çok yüksek riskli’ kırmızı kategoride yer alan Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, zincir marketler de dahil olmak üzere tüm market ve benzeri iş yerlerinin indirim ve ‘damping’ adı altında yaptıkları kampanyaların, vatandaşların bir arada bulunarak yoğunluğun ve bulaşın azaltılması amacıyla ikinci bir karara kadar yapılmamasına karar verdi.

Ayrıca merkeze bağlı Çavdarlılar köyü, Bağlı köyü, Ceran köyü ve Bağlıkaya beldesinde vaka sayısındaki artış sebebiyle, salgının yayılmasını engellemek amacıyla mevcuttaki pozitif koronavirüs vakalarının ve bundan sonra olacak olan pozitif vakalar evlerinde kolluk kuvvetlerince izolasyona alınacak.

Çok yüksek riskli il olarak kırmızı kategoride bulunan Aksaray’da, dn sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal ve manavlar da kapatılmıştı.

Türkiye’de ilk defa tam kapanmanın uygulandığı kentte sadece süt üreticileri, sütlerin günlük toplanması gerektiği için seyreltilmiş şekilde çıkabildi.