Ünlü'den Erdoğan'a: Yarım Nas olmaz, hepten şeriat ilan et

İsmailağa cemaatinin 'ekran yüzü', "Cübbeli Ahmet" diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "şeriat ilan etmeye" çağırdı.

Ünlü'den Erdoğan'a: Yarım Nas olmaz, hepten şeriat ilan et

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ünlü ile yıllardır görüşmediklerini söyleyerek kendisine ilk cümlesinin “Nereye gidiyoruz Fatih Bey” olduğunu aktardı.

Kendisine “Vallahi hocam biz artık bilmiyoruz. Siz daha iyi bilirsiniz. Nas’mış. Öyle diyorlar” cevabını veren Fatih Altaylı’ya Ünlü şöyle cevap verdi:

“Fatih Bey, herkes çok tedirgin. Benim babam bilirsiniz varlıklı bir adamdı ve aynen böyle bir kriz sonunda battı. Bugün de durum bu. Esnaf çok tedirgin. Herkes batma, her şeyi kaybetme korkusu içinde. Kimse de nereye gittiğimizi, ne olacağını, nerede durulacağını kestiremiyor. Kimse sesini de çıkaramıyor. Öylece seyrediyoruz ama iyiye gitmiyor sanki hiçbir şey”

Altaylı’nın bu sözlere Erdoğan’ın faiz politikasıyla ilgili dini hükümleri hatırlatma göndermesi yapıp “Nas hocam Nas. Onu ben bilmem siz daha iyi bilirsiniz” şeklinde cevap vermesi üzerine de Ahmet Mahmut Ünlü kızarak, “Fatih Bey, Nas anladık da, burası şeriat devleti mi! Şeriat devleti ilan edildiyse ona göre davransınlar. Yarım Nas olmaz. Madem öyle 1 bile faiz vermeyeceksin. Devlet de 1 bile faiz almayacak. Nas’ın azı çoğu olmaz. Yarım yamalak Nas da olmaz” şeklinde konuştu.

Yaşanan durumun İslam’a büyük zarar verdiğinden şikayet eden Ünlü, “Farkındalar mı bilmiyorum. Biz içindeyiz cemaatin, görüyoruz. Bu ekonomik politikayı Nas diye sürdürürsen ve millet batarsa herkes ‘Kuran batırdı bizi’ demeye başlayacak. Suçu Kuran’da, İslam’da bulacak. Millet dinden, Kuran’dan uzak duracak. Sonunda batışın faturasını Kuran’a çıkaracak. Madem Nas diyeceksin. O zaman hepten şeriat ilan et. Bakalım ne oluyor görelim. Öyle değil mi ama” ifadelerini kullandı.