Üniversiteli gençlik Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir ile söyleşide buluştu 

SDT, yaptığı duyuruda kayıtların devam ettiğini belirtti. Aşağıdaki formu doldurarak istediğiniz oturumlara kayıt yaptırabilirsiniz.

Üniversiteli gençlik Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir ile söyleşide buluştu 

Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” on ikinci oturumunu dün gerçekleştirdi. Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in katılımıyla gerçekleşen oturumda “Türkiye’de Sınıf Mücadeleleri Tarihi” konusu işlendi. Yüzlerce üniversite öğrencisinin buluştuğu etkinliğin ilk bölümü Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in sunumuyla başladı. İkinci bölümde ise katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Gamze Yücesan Özdemir gerçekleştirdiği sunumunu, “sınıf mücadelelerini nasıl anlamalıyız?” başlığıyla açtı. Türkiye’de sınıf mücadeleleri başlığını ise tarihsel bölmelere ayırarak gerçekleşen sunum, sermaye birikim modelleri, işçi hakları ve sendikalaşma düzleminde çıkan yasalar, işçi sınıfının önemli eylemleri ve mücadeleleriyle devam etti. Soru cevap bölümünde ise, işçi sınıfının bilinçlenmesi, önümüzdeki süreçte sınıfın mücadelesinin nasıl seyretmesi gerektiği, gençlik ve işçi sınıfı arasındaki ilişki, prekarya tartışmaları gibi başlıklar detaylandırılmış oldu.

Önümüzdeki 3 hafta boyunca devam edecek olan “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 27 Şubat Cumartesi günü yapılacak 13. oturumu ise Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı’nın katılımıyla “Soğuk Savaş ve Türkiye Siyasi Tarihi” başlığında gerçekleşecek.

Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri’nin önümüzdeki oturumları şu şekilde:

Soğuk Savaş ve Türkiye Siyasi Tarihi – Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı 27 Şubat 2021

Geçmişten Günümüze Kadınlar – Dr. Semiha Özalp Günal, İKD Danışma Kurulu Üyesi 6 Mart 2021

Devlet ve Hukuk- Av. Bilgütay Hakkı Durna, Hukuk Defterleri Danışma Kurulu Üyesi 13 Mart 2021 

SDT, yaptığı duyuruda kayıtların devam ettiğini belirtti. Aşağıdaki formu doldurarak istediğiniz oturumlara kayıt yaptırabilirsiniz.

https://forms.gle/YQN4hF7nXnEpf9tVA

Oturumlara kayıt yaptıranlar, aşağıdaki anketi doldurarak SDT’nin çalışmalarını geliştirmesi için yardımcı olabilir ve çalışmalara katkı koymak istediği alanları belirtebilir.

https://forms.gle/rUdguT9Gc7FPRq7S6