Üniversiteli gençlik Doç. Dr. Candan Badem ile “Osmanlı Tarihi” söyleşisinde buluştu

SDT'nin başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 11. oturumu Doç. Dr. Candan Badem’in katılımıyla “Osmanlı Tarihi” başlığında gerçekleştirildi.

Üniversiteli gençlik Doç. Dr. Candan Badem ile “Osmanlı Tarihi” söyleşisinde buluştu

Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” on birinci oturumunu dün gerçekleştirdi. Doç. Dr. Candan Badem’in katılımıyla gerçekleşen oturumda “Türkiye Öncesi Toplumsal Yapı ve Osmanlı Tarihi” konusu işlendi. Yüzlerce üniversite öğrencisinin buluştuğu etkinliğin ilk bölümü Doç. Dr. Candan Badem’in sunumuyla başladı. İkinci bölümde ise katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Candan Badem gerçekleştirdiği sunumda, Osmanlı’nın toplumsal yapısına, Avrupa devletlerinden farklarına değindi. Osmanlı’da ekonomik modelin ele alındığı sunumda ayrıca yaşanan isyanlar, halkın durumu ve Osmanlı tarihinde yaşanan gelişmeler de aktarıldı. Gelen sorularla birlikte daha da derinleşen oturumda Osmanlı döneminde Kürdistan tanımı ve Kürt feodalleriyle ilişki, gayrimüslimlerin Osmanlı ekonomisine ve siyasetine etkisi, Osmanlı ve İslamiyet ilişkisi gibi başlıklara da değinildi.

Önümüzdeki 4 hafta boyunca devam edecek olan “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 20 Şubat Cumartesi günü yapılacak 12. oturumu ise Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in katılımıyla “Türkiye’de Sınıf Mücadeleleri Tarihi” başlığında gerçekleşecek.

Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri’nin önümüzdeki oturumları şu şekilde:

Türkiye’de Sınıf Mücadeleleri Tarihi – Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir 20 Şubat 2021

Soğuk Savaş ve Türkiye Siyasi Tarihi – Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı 27 Şubat 2021

Geçmişten Günümüze Kadınlar – Dr. Semiha Özalp Günal, İKD Danışma Kurulu Üyesi 6 Mart 2021

Devlet ve Hukuk- Av. Bilgütay Hakkı Durna, Hukuk Defterleri Danışma Kurulu Üyesi 13 Mart 2021

SDT, yaptığı duyuruda kayıtların devam ettiğini belirtti. Aşağıdaki formu doldurarak istediğiniz oturumlara kayıt yaptırabilirsiniz.

http://forms.gle/YQN4hF7nXnEpf9tVA

Oturumlara kayıt yaptıranlar, aşağıdaki anketi doldurarak SDT’nin çalışmalarını geliştirmesi için yardımcı olabilir ve çalışmalara katkı koymak istediği alanları belirtebilir.

http://forms.gle/rUdguT9Gc7FPRq7S6