Üniversiteli gençlik Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı ile söyleşide buluştu 

“Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 6 Mart Cumartesi günü yapılacak 13. oturumu Dr. Semiha Özalp Günal’ın katılımıyla “Geçmişten Günümüze Kadınlar” başlığında gerçekleşecek.

Üniversiteli gençlik Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı ile söyleşide buluştu 

Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” on üçüncü oturumunu dün gerçekleştirdi. Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı’nın katılımıyla gerçekleşen oturumda “Soğuk Savaş ve Türkiye Siyasi Tarihi” konusu işlendi. Yüzlerce üniversite öğrencisinin buluştuğu etkinliğin ilk bölümü Fatih Yaşlı’nın sunumuyla başladı. İkinci bölümde ise katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Fatih Yaşlı sunumuna ilk olarak tarih okumasına dair yaklaşımları ifade ederek başladı. Egemen tarih okumasının Türkiye’deki yansımalarına da değinen Yaşlı, sonrasında soğuk savaş dönemine dair çözümlemelerde bulundu. Soğuk savaş sürecinin Türkiye’ye yansımalarının anlatıldığı sunumda, gençlik hareketi, sol hareket ve işçi sınıfı hareketindeki gelişmeler de tarihsel süreçler bağlamında ele alındı. Söyleşi, üniversite öğrencilerinin sorularıyla devam etti.

Önümüzdeki 2 hafta boyunca devam edecek olan Üniversiteli gençlik Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı ile söyleşide buluştu

Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri’nin önümüzdeki oturumları şu şekilde:

 Geçmişten Günümüze Kadınlar – Dr. Semiha Özalp Günal, İKD Danışma Kurulu Üyesi 6 Mart 2021

 Devlet ve Hukuk- Av. Bilgütay Hakkı Durna, Hukuk Defterleri Danışma Kurulu Üyesi 13 Mart 2021 

SDT, yaptığı duyuruda kayıtların devam ettiğini belirtti. Aşağıdaki formu doldurarak istediğiniz oturumlara kayıt yaptırabilirsiniz.

https://forms.gle/YQN4hF7nXnEpf9tVA

Oturumlara kayıt yaptıranlar, aşağıdaki anketi doldurarak SDT’nin çalışmalarını geliştirmesi için yardımcı olabilir ve çalışmalara katkı koymak istediği alanları belirtebilir.

https://forms.gle/rUdguT9Gc7FPRq7S6