Üniversiteli gençlik 8 Mart öncesi “Geçmişten günümüze kadınlar” söyleşisinde buluştu

“Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 13 Mart Cumartesi günü yapılacak son oturumu Yeni Ülke Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bilgütay Hakkı Durna’nın katılımıyla “Devlet ve Hukuk” başlığında gerçekleşecek.

Üniversiteli gençlik 8 Mart öncesi “Geçmişten günümüze kadınlar” söyleşisinde buluştu

Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” on dördüncü oturumunu dün gerçekleştirdi. İlerici Kadınlar Derneği (İKD) GYK üyesi Semiha Özalp Günal’ın katılımıyla gerçekleşen oturumda “Geçmişten günümüze kadınlar” konusu işlendi. Üniversite öğrencilerinin buluştuğu etkinliğin ilk bölümü Semiha Özalp Günal’ın sunumuyla başladı. İkinci bölümde ise katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Semiha Özalp Günal sunumuna kadın sorunun kökenlerine değinerek başladı. Toplumsal süreçlerin kadın sorununun gelişmesindeki etkileri, anasoylu toplum süreci, özel mülkiyetin kadın sorunu üzerindeki etkilerine de yer verilen sunum günümüzde kadın sorunu ve kadınların kurtuluşunun nasıl sağlanacağı konularıyla devam etti.

“Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 13 Mart Cumartesi günü yapılacak son oturumu ise Yeni Ülke Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bilgütay Hakkı Durna’nın katılımıyla “Devlet ve Hukuk” başlığında gerçekleşecek.

SDT, yaptığı duyuruda kayıtların devam ettiğini belirtti. Aşağıdaki formu doldurarak son oturuma kayıt yaptırabilirsiniz.

https://forms.gle/YQN4hF7nXnEpf9tVA

Oturumlara kayıt yaptıranlar, aşağıdaki anketi doldurarak SDT’nin çalışmalarını geliştirmesi için yardımcı olabilir ve çalışmalara katkı koymak istediği alanları belirtebilir.

https://forms.gle/rUdguT9Gc7FPRq7S6