Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri 8. oturumunu gerçekleştirdi: Devrimler Tarihi

Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin sekizinci oturumu TKH MK üyesi Kurtuluş Kılçer’in katılımıyla gerçekleşti.

Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri 8. oturumunu gerçekleştirdi: Devrimler Tarihi

Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın (SDT) başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” sekizinci oturumunu dün gerçekleştirdi. TKH MK üyesi Kurtuluş Kılçer’in katılımıyla gerçekleşen oturumda “Devrimler Tarihi” konusu işlendi. Yüzlerce üniversite öğrencisinin buluştuğu etkinliğin ilk bölümü Kurtuluş Kılçer’in sunumuyla başlarken, ikinci bölümde katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Kurtuluş Kılçer gerçekleştirdiği sunumda, devrimlerin özelliklerine dair çözümlemelerde bulundu. Savaşlar, krizler ve devrimler arasındaki ilişkiler ifade edildi. 18. Yy, 19. Yy ve 20. Yy devrimlerinin geliştiği nesnel zeminler açıklandı ve 21.yy’a dair çıkarımlarda bulunuldu. Sunumda Fransız Devrimi ve Ekim Devrimi’ne ek olarak değinildi. Etkinlik soruların cevaplanmasıyla devam etti.

Önümüzdeki 7 hafta boyunca devam edecek olan “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 30 Ocak Cumartesi günü yapılacak oturumu ise TKH MK üyesi Ekim İsmi’nin katılımıyla “Türkiye Sol Tarihi” başlığında gerçekleşecek.

Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri’nin önümüzdeki oturumları şu şekilde:

Türkiye Sol Tarihi- Ekim İsmi, TKH MK Üyesi 30 Ocak 2021

Planlama – Prof. Dr. Bilsay Kuruç 6 Şubat 2021 

Türkiye Öncesi Toplumsal Yapı ve Osmanlı Tarihi – Doç. Dr. Candan Badem 13 Şubat 2021

Türkiye’de Sınıf Mücadeleleri Tarihi – Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir 20 Şubat 2021

Soğuk Savaş ve Türkiye Siyasi Tarihi – Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı 27 Şubat 2021

Geçmişten Günümüze Kadınlar – Dr. Semiha Özalp Günal, İKD Danışma Kurulu Üyesi 6 Mart 2021

Devlet ve Hukuk- Av. Bilgütay Hakkı Durna, Hukuk Defterleri Danışma Kurulu Üyesi 13 Mart 2021 

SDT, yaptığı duyuruda kayıtların devam ettiğini belirtti. Aşağıdaki formu doldurarak istediğiniz oturumlara kayıt yaptırabilirsiniz.

https://forms.gle/YQN4hF7nXnEpf9tVA

Oturumlara kayıt yaptıranlar, aşağıdaki anketi doldurarak SDT’nin çalışmalarını geliştirmesi için yardımcı olabilir ve çalışmalara katkı koymak istediği alanları belirtebilir.

https://forms.gle/rUdguT9Gc7FPRq7S6