Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri, 10. oturumunu Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un katılımıyla gerçekleştirdi

SDT'nin başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 10. oturumu Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un katılımıyla “Planlama” başlığında gerçekleştirildi.

Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri, 10. oturumunu Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un katılımıyla gerçekleştirdi

Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın (SDT) başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” onuncu oturumunu dün gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un katılımıyla gerçekleşen oturumda “Planlama” konusu işlendi. Yüzlerce üniversite öğrencisinin buluştuğu etkinliğin ilk bölümü Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un sunumuyla başladı. İkinci bölümde ise katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Bilsay Kuruç gerçekleştirdiği sunumda, planlamanın toplumlar açısından önemini ortaya koydu. Sovyetler Birliği’nin planlama konusunda attığı adımların toplum açısından kısa sürede gelişme sağladığına değinilen sunumda sorularla birlikte kapitalizmin plansızlığı da ifade edilmiş oldu.

Önümüzdeki 5 hafta boyunca devam edecek olan “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 13 Şubat Cumartesi günü yapılacak oturumu ise Doç. Dr. Candan Badem’in katılımıyla “Türkiye Öncesi Toplumsal Yapı ve Osmanlı Tarihi” başlığında gerçekleşecek.

Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri’nin önümüzdeki oturumları şu şekilde:

Türkiye Öncesi Toplumsal Yapı ve Osmanlı Tarihi – Doç. Dr. Candan Badem 13 Şubat 2021 

Türkiye’de Sınıf Mücadeleleri Tarihi – Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir 20 Şubat 2021

Soğuk Savaş ve Türkiye Siyasi Tarihi – Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı 27 Şubat 2021

Geçmişten Günümüze Kadınlar – Dr. Semiha Özalp Günal, İKD Danışma Kurulu Üyesi 6 Mart 2021

Devlet ve Hukuk- Av. Bilgütay Hakkı Durna, Hukuk Defterleri Danışma Kurulu Üyesi 13 Mart 2021 

SDT, yaptığı duyuruda kayıtların devam ettiğini belirtti. Aşağıdaki formu doldurarak istediğiniz oturumlara kayıt yaptırabilirsiniz.

https://forms.gle/YQN4hF7nXnEpf9tVA

Oturumlara kayıt yaptıranlar, aşağıdaki anketi doldurarak SDT’nin çalışmalarını geliştirmesi için yardımcı olabilir ve çalışmalara katkı koymak istediği alanları belirtebilir.

https://forms.gle/rUdguT9Gc7FPRq7S6