Üniversite kampüsüne YÖK Başkanının babasına özel cami: Üç ayrı IBAN verdiler...

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi kampüsünde M. Emin Saraç adına yaptırılacak 3 katlı cami için 3 ayrı IBAN numarası verilerek bağış kampanyası başlatıldı.

Üniversite kampüsüne YÖK Başkanının babasına özel cami: Üç ayrı IBAN verdiler...

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin’in, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç için yaptırılacak cami için 3 ayrı IBAN numarası vererek bağış kampanyası başlattığı öğrenildi.

Rektör Şahin, YÖK Başkanı Saraç’ın geçtiğimiz günlerde vefat eden babası için üniversite kampüsünde cami yaptırmaya karar verdi. Karar, “Cami, direkt YÖK’le ilintili bir kuruluş yerine başka kuruluşlarca yaptırılabilirdi” tartışmalarını beraberinde getirdi.

M. Emin Saraç’ın cenazesinde ortaya çıkan fotoğraflar ise hala akıllarda…

7 bin 500 kişilik, üç katlı cami için üç ayrı IBAN numarası verilip bağış kampanyası da başlatıldı. Şahin, cami inşaatı için hayırseverlerin yardımlarını beklediğini açıkladı. Saraç’ın babası için yaptırılacak cami ve kültür merkezi için hafriyat töreni de düzenlendi.

AKP’LİLER SIRAYA DİZİLDİ

Törene Vali Ozan Balcı, AKP Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı AKP’li Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı AKP’li Erol Duyum ve İl Müftüsü Abdullah Pamuklu katıldı.