Ulaştırma Bakanlığı İkizdere projesinde hedef şaşırtmak istiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, İkizdere'deki taş ocağından çıkan taşlar ile yapılacak olan limanın çevreye zarar vermediğini savunarak yapılacak liman için hedef şaşırtmaya başladı.

Ulaştırma Bakanlığı İkizdere projesinde hedef şaşırtmak istiyor

Rize İkizdere’de Cengiz İnşaat tarafından yapılacak maden ocağı projesine karşı direniş sürerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, halkın aklıyla dalga geçerek hedef şaşırtmaya başladı.

“Rize İyidere Lojistik Limanı” projesi kapsamında bölgede devam eden taş ocağı faaliyetine yönelik konuşan Eyigün, “Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok. Liman, çevresel açıdan en doğru yaklaşımlarla ve çevreye karşı etkileri azami şekilde kontrol altına alınarak inşa ediliyor” açıklamasında bulundu.

Birgün’deki habere göre, Projenin hem bölgedeki illerin ekonomisine hem de ülkedeki ticaret hacmine önemli katkılar sağlayacağını iddia eden Eyigün, “Projenin işletmeye açılması ile Rize’de liman faaliyetlerinde hizmet veren işletmelerde ilk etapta 1000 kişi doğrudan, 8 bin kişi de dolaylı istihdam edilecek” ifadesini kullandı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bölge halkının çevresel endişeleri olmasını anlayışla karşıladıklarına savunan Eyigün, “Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok. Liman, çevresel açıdan en doğru yaklaşımlarla ve çevreye karşı etkileri azami şekilde kontrol altına alınarak inşa ediliyor” iddiasında bulundu.

Eyigün, İyidere Cevizlik Taş Ocağı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden ham madde üretim izni alındığını belirterek, taş ocağı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun bulunduğunu kaydetti.