Ulaştırma Bakanı: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini haziranda atıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP'nin 'çılgın projesi' Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini haziran ayında atacaklarını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini haziranda atıyoruz

Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haziranda atacağız. Diğer köprülerin de imalatlarına devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’ndaki test sürüşünün ardından açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, “2021, Kanal İstanbul için önemli bir yıl olacak” diye Karaismailoğlu sözlerine, “Kanal İstanbul güzergahında 6 köprü var. Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haziranda atacağız. Diğer köprülerin de imalatlarına devam ediyoruz. 2021, Kanal İstanbul için önemli bir yıl olacak. Hedefimiz, ihalelerimizi yapıp çalışmalara tam gaz başlamak. Artık bunu bir an önce yapmalıyız çünkü burası İstanbul’daki boğaz trafiğine alternatif bir su yolu projesi. İmar planları ve askı süreçleri bitti. İnşallah önümüzdeki yıllar, Kanal İstanbullu yıllar olacak” diyerek devam etti.

Türkiye’deki bazı bankaların projeyi fonlamayacağına dair haberler ile ilgili ise “Dünyadaki finans kuruluşlarıyla görüşüyoruz. Finansmanla ilgili herhangi bir sorun yok. Hollanda, Belçika, Çin, Rusya hepsi ilgileniyor. Ancak biz, bu işi yerli müteahhit ve yüklenicilerle yapacağız” dedi.