Tütün üreticilerinden Adıyaman Valisi Çuhadar'a: "Yasa geri çekilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz"

Kıyılmış sarmalık tütüne hapis cezası öngören yasayı protesto eden ve yolları trafiğe kapatan Malatyalı ve Adıyamanlı tütün üreticileri "Yasa geri çekilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz." dedi.

Tütün üreticilerinden Adıyaman Valisi Çuhadar'a:

Kıyılmış sarmalık tütüne hapis cezası öngören yasayı protesto eden ve yolları trafiğe kapatan tütüncüleri, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da ikna edemedi. ANKA’da yer alan habere göre vatandaşlar, bölgeye gelen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’a, “Yasa geri çekilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Kahta karayolunu Kömür mevkiinde trafiğe kapatan tütün eylemcileri ile görüştüler ama tütüncüleri ikna edemediler. Yasa geri çekilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen tütüncüler, “Bu işin siyasetle ilgisi yoktur. İçimizde provokatör yoktur. Biz devletimizi seven insanlarız. Bu tütünden binlerce insan ekmek yiyor. Biz sadece ekmeğimizin derdindeyiz. Lütfen bu yasa geri çekilsin, yasa geri çekilinceye kadar biz eylemlerimize devam edeceğiz” dediler.

Zaman zaman davul zurnayla halay da çeken tütüncülerin eylemi yoğun güvenlik önlemlerinin altında devam ediyor.