Ahmet Davutoğlu: Mehmetçiğimizin Kabil Havaalanı’nı kontrol altında tutmak için görev üstlenmesi doğru değil

Stratejik Derinlik kitabında Orta Doğu coğrafyasında ABD'nin Büyük Orta Doğu projesinin teorisyenliğini yapan Davutoğlu, Kabil Havalimanı'nda Türk askerlerinin risk altında bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu: Mehmetçiğimizin Kabil Havaalanı’nı kontrol altında tutmak için görev üstlenmesi doğru değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV’de katıldığı bir programda Afganistan’a destek vermenin yanlış olmadığını söyledi. Davutoğlu, sözlerine “Desteğin yöntemi önemli. Bu şartlarda Mehmetçiğimizin Kabil Havaalanı’nı kontrol altında tutmak için görev üstlenmesi doğru değil” diyerek devam etti.

‘MEHMETÇİK GİDECEKSE GÖREV TANIMI NE ŞEKİLDE TANIMLANMALI’

Afganistan’da Türk askerlerinin yeni görev tanımının ortaya çıkmadığı sürece orada bulunmalarının doğru olmadığını söyleyen Davutoğlu, bu durumu risk olarak tanımladı.

Davutoğlu, “Şu anda Türkiye hiçbir vatandaşını riske etmeden önce geri çekilmeli ve sonra da yeni çıkacak yönetimin yapısına, işleyişine bakarak Mehmetçik eğer gidecekse görev tanımı net şekilde tanımlanarak gitmeli ve Pakistan ile iş birliği içinde olunmalı” dedi.

TÜRBEYE SALDIRTIP SAVAŞ ÇIKARIRIZ

Davutoğlu olduğu iddia edilen sesin ise “‘Başbakan, bu (Süleyman Şah Türbesi) bir imkan gibi değerlendirilmeli bu konjoktürde’ dedi” ifadelerini kullandığı belirtiliyor. Ses kaydında Hakan Fidan’a ait olduğu öne sürülen sesin ise “Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine’de saldırtırız” dediği iddia ediliyor.

Davutoğlu “2012’de yapmalıydık, cesur kararlar almalıydık” diyerek daha önce Suriye’ye girilmediği için pişmanlığını belirtiyor.

Hakan Fidan “2 bine yakın TIR malzeme gönderdik” deyince Yaşar Güler ise orada silaha değil mühimmata ihtiyaç olduğunu söylüyor.