'Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Fethullah Gülen'le görüşüyor' iddiası

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Mercan'ın Fethullah Gülen'le görüştüğü iddiasında bulundu.

'Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Fethullah Gülen'le görüşüyor' iddiası

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmelerinin devam ettiği sırada CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan çarpıcı bir iddia geldi.

Özkan, kurula hitaben yaptığı konuşmada, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’ın Fethullah Gülen’le görüştüğünü söyledi.

Özkan’ın konuşmasında ilgili bölüm şöyle:

“Devlet çökmüştür. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 20 yıl önce Türkiye’ye getirdiği Abdullah Öcalan cezaevinde. Kaçırılan iki tane daire başkanımız var. Birisi içerde, birisi dışarda mücadele ile sorumlu, ne oldu bu çocuklara? (AKP sıralarına dönerek) Neye gülüyorsun? Çok mu keyifli bir şey? Sizin canınınız yanmıyor, benim canım yanıyor. Murat Mercan, Amerika’da büyükelçi yapıldı. Siyasetleştirilen bürokrasi, maalesef canına okudu Türkiye’nin, siyasetin içine düşürülen bürokrasi. Murat Mercan, Fetullah ile görüşüyor. Henri Barkey, darbenin planlayıcısı. Amerika’nın Türkiye’deki Fetullahçılara yardım ettiği adamı. Darbeden önce Türkiye’de diyordunuz. Henri Barkey’in evinde ne görüştü, Murat Mercan. Ne konuştular? Murat Mercan ile o görüşmenin tutanakları devletin arşivinde var mı? Henri Barkey ne dedi ona? Niye Fetullahçılarla bir görüşme var? 15 Temmuz şehitlerinin mezarda, ruhları sızlar. Yazıktır. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Meslekten bir diplomat olsaydı, bunu yapmazdı. Notları da devletin arşivinde olurdu.”