Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi'nden Sezgin Baran Korkmaz'ın dava süreciyle ilgili açıklama

“Şu an ABD makamlarının uluslararası tutuklama emri, Türkiye'nin de kırmızı bülteni söz konusu." diyen Büyükelçi, "Bana sorarsanız 5 Temmuz gününü beklemek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi'nden Sezgin Baran Korkmaz'ın dava süreciyle ilgili açıklama

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Sezgin Baran Korkmaz’ın yargı süreciyle ilgili açıklamada bulundu.

Kara para aklamak suçlamasıyla açılan davada hakkında tutuklama kararı bulunan ve geçtiğimiz hafta ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın yargı süreciyle ilgili Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun’dan açıklama geldi.

Ceyhun, 5 Temmuz’a kadar tutukluluk kararı bulunan Korkmaz’la ilgili Türkiye’nin yapılması gereken her şeyi yaptığını belirterek, “Şu an ABD makamlarının uluslararası tutuklama emri, Türkiye’nin de kırmızı bülteni söz konusu. Avusturya polisinin gözaltına aldığında bu ikisi yazılı durumdaydı. Avukatları da Viyana’dalar. Bana sorarsanız 5 Temmuz gününü beklemek gerekiyor. Bunun haricinda yapılacak her açıklama kahve falı gibi olacak” dedi.

Haber Global’e konuşan Ceyhun, dosyanın içeriği konusunda bilgi vermesinin doğru olmayacağını belirterek “ Hakim ve şeyi dikkate almak zorunda. Kendisi yakalanır yakalanmaz bizi haberdar etti avukatı aracılığıyla. Peşinden de mahkemede hakim nezdinde de iade edilmesi talebini dile getirdi. Bunlar ciddiye alınmak zorunda. ABD’deki hapishane koşulları ve Türkiye’deki hapishane koşulları gibi konular da önemli rol oynayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.