Türkiye sınırında büyük tehlike!

Heyet Tahrir Şam adlı grubun İdlib’den Suriye’nin Türkiye sınırı yakınlarına zehirli gaz tüpleri naklettiği bildirildi.

Türkiye sınırında büyük tehlike!

Sputnik Arapça servisi, “özel kaynaklara” dayandırdığı haberinde El Kaide kökenli cihatçı terör örgütü Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) İdlib kenti içindeki bir deposundan İdlib’in kuzeyindeki Kefraya kasabasına zehirli gazlar içeren tüpler naklettiğini bildirdi.

Sputnik haber ajansına göre İngiliz İstihbaratçı James Le Mesurier tarafından kurulan Heyet Tahrir Şam bağlantılı “Beyaz Miğferler” adlı örgüte mensup bir kaynak, zehirli kimyasal maddeler içeren bu kargonun yakında Suriye – Türkiye sınırındaki bir kampa taşınacağını bu yüzden de teröristlerin bu terk edilmiş olan kasabayı yalnızca geçici bir durak olarak kullandığını söyledi.

Sıkı önlemler sebebiyle taşınan kargoların niteliğinin bilinmediğini belirten kaynaklar, kargoların bu sabah (Cuma günü) soğutucusu olan kapalı bir kamyonetle Kafraya kasabasına taşındığını söyledi.

Haberde ayrıca “Beyaz Miğferler” üyelerinin söz konusu kargoların beş gün önce geldiğini ve bunların biri Çeçen diğeri de Fransız vatandaşı olan militanlar tarafından örgütün depo sorumlusuna teslim edildiğini söylediği bildirildi.