"Türkiye ile S-400 işbirliğine devam etmeye hazırız"

Miheyev, ‘Rusya’nın Türk partnerleri ile S-400 savunma sistemleri konusunda işbirliğine devam etmeye hazır olduğunu’ belirtti ve kararların taraflarca ortak alındığını kaydetti.

Dubai Airshow havacılık fuarında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rusya’nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un Direktörü Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye yeni bir parti S-400 savunma sisteminin tedariki için ne zaman bir anlaşma imzalanabileceği ve yeni anlaşmanın teknoloji transferi içerip içermeyeceğine ilişkin soru karşısında şunları söyledi: “Rosoboronexport, S-400 sistemi konusunda işbirliğini sürdürmek de dahil olmak üzere Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye hazır. Tüm kararları partnerimiz ile beraber alıyoruz ve kararlarımızı, tarafların hükümetlerarası anlaşmalarına ve sözleşmeler ile belirlenen sözleşmelerine dayandırıyoruz.”

Miheyev ayrıca, Rosoboronexport’un, Türkiye’ye S-400 sistemleri teslim etmesini içeren ilk anlaşmayı ‘Türk tarafının herhangi bir şikayeti olmadan yerine getirdiğini’ belirtti ve “Eminim ki yeni bir sözleşme üstünde nihai olarak anlaşılması hâlinde Türk tarafı bunu duyuracaktır” diye ekledi.

“Rosoboronexport, Türkiye ile askeri-teknik işbirliği konusunda işbirliğini geliştiriyor. Endüstriyel ortaklık formatında çeşitli projeler üstünde de görüşmelerimiz oluyor” ifadelerini kullanan Miheyev, “Ülkenin hava savunmasının menfaatine olacak biçimde ilişkilerimizi geniş bir yelpazede geliştirmeye hazırız” vurgusunu yaptı.