Türkiye Emekli Subaylar Derneği yönetimi görevden alındı

İçişleri Bakanlığı, 104 amiral bildirisine ilişkin beyanları sebebiyle Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerini görevden aldı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği yönetimi görevden alındı

104 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili yayınladığı bildiriye ilişkin tartışmalar sürerken İçişleri Bakanlığı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) yönetiminin görevden alındığını açıkladı.

“Dernek yöneticilerinin beyanları ile 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildiriye destek oldukları görülmüştür” denen açıklamada, söz konusu açıklamaların üzerine 8 Nisan’da mülkiye müfettişi ve dernekler denetçileri görevlendirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, derneğin yönetim kurulu başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ile yönetim kurulu üyelerinin görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu.

Son olarak bildiriyle ilgili süren tartışmalar sırasında gündeme gelen dernek, Milli Savunma Bakanlığı’nın “TESUD ve TEMAD Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti” şeklindeki haberini yalanlamıştı.

Derneğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı’na davet edildikleri işaret edilerek, “Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır” denmişti.

Ayrıca bildiriye ilişkin soruşturma kapsamında metinde imzası olmayan Çalışkan’ın da evi aranmıştı.