Türk askerine saldıran cihatçı örgütlerin isimleri neden gizleniyor?

İdlib’de artan saldırılara ilişkin  konuşan Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer, saldırının arkasında Türkiye’nin terörist örgütleri listesine aldığı IŞİD, EL -Nusra, Heyet Tahrir el-Şam gibi örgütlerin uzantısı olan cihatçı gruplardan birisinin olduğunu belirtti.

Türk askerine saldıran cihatçı örgütlerin isimleri neden gizleniyor?

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yapılan saldırıda üç asker hayatını kaybetmişti. İdlib’de artan saldırılara ilişkin  konuşan Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer, saldırının arkasında Türkiye’nin terörist örgütleri listesine aldığı IŞİD, EL -Nusra, Heyet Tahrir el-Şam gibi örgütlerin uzantısı olan cihatçı gruplardan birisinin olduğunu belirterek “İsimlendirmek önemli değil. Şu an İdlib’de isimlerini sayabildiğimiz 20 cihatçı terörist örgüt var. İsimlerini bilmediklerimiz ayrı. Bu saldırıda ismi geçen örgütün ‘Ensar Ebu Bekir es Sıddık’ın daha önce de TSK’ya yönelik saldırıları olmuştu” dedi.

Sezer, detayları ve saldırıyı gerçekleştiren örgütün ismi konusunda bir ‘karartma’ uygulandığını düşündüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

“Belki bir mahcubiyet söz konusu. Eğer gerçekten bilinmiyorsa bu zaten başlı başına bir zafiyet.” Türkiye’nin İdlib’de bulunmasına ilişkin “Rusya sık sık bu görevimizi yerine getiremediğimize dair açıklamalar yapıyor”

Sezer, son olarak 9 Eylül’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ‘Türkiye’nin bu görevi tamamlamaktan çok uzak olduğunu’ vurguladığı açıklamasını hatırlatarak “Terörist örgütleri korumak ve kollamak gibi bir suçlamanın da muhatabıyız” ifadelerini kullandı.

Sezer, İdlib’deki saldırının Afganistan’da gelişen son durumla da ilgisi olabileceğini ancak bunun tek bir neden olduğunu düşünmediğini belirterek “Türkiye’nin Körfez ülkelerine yönelik açılım çabaları, Mısır ile yürütülmekte olan müzakerelerin Esad ve Suriye’yi de kapsaması ihtimali bölgedeki teröristleri ve gizli servisleri endişelendiriyor olabilir. Son günlerde Suriye’ye yönelik bazı açıklamalarımıza şahit oluyoruz. Her ne kadar Suriye tarafından yalanlansa da temas arayışında olduğumuz yönünde işaretler var” dedi.