Turizm Bakanı, patron Nuri Ersoy talimatı verdi: 17 Mayıs itibariyle vaka sayıları 5 binin altına inecek

Bakan Ersoy, "17 Mayıs itibarıyla vaka sayıları 5,000'in altına inecek. Hedefimiz, 1 Haziran itibarıyla turist trafiğini açmak için 17 Mayıs'tan sonra vaka sayısı olarak 5,000'in altına inmek." dedi.

Turizm Bakanı, patron Nuri Ersoy talimatı verdi: 17 Mayıs itibariyle vaka sayıları 5 binin altına inecek

Otelleri olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 17 Mayıs itibariyle vaka sayılarının 5 binin altına ineceğini öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın açılma sürecine girdiği bir dönemde Türkiye’deki vaka sayılarının süratle 5 binin altına inmesi için 17 Mayıs’a kadar tam kapatma kararı alındığını açıklamıştı.

Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Türkiye ile uçuşlara 15 Nisan ile 1 Haziran arasında kısıtlama getiren Rusya’nın yanı sıra, aralarında Türkiye’nin önemli turizm pazarlarından İngiltere ve Almanya’nın da bulunduğu ülkeler de yüksek vaka sayıları nedeniyle Türkiye’ye seyahat uyarısı açıklamıştı.

Türkiye’nin turizmde bu yılki hedefi ile ilgili Reuters’ın sorusunu yanıtlayan Ersoy, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadele için çok daha sıkı önlemler aldığını belirterek, “Vaka sayılarındaki düşüşün bu hafta daha da hızlandığını görüyoruz. Tahminimiz doğru çıkarsa 17 Mayıs itibarıyla vaka sayıları 5,000’in altına inecek. Hedefimiz, 1 Haziran itibarıyla turist trafiğini açmak için 17 Mayıs’tan sonra vaka sayısı olarak 5,000’in altına inmek. Bu sayıya düşebilirsek 30 milyon hedefimizi hala koruyoruz.”